Gökçem Güler
Özgeçmiş
Gökçem Güler, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünden 2021 yılında mezun olmuştur. Öğrenim hayatında, Organik Kimya alanında Knoevenagel tepkimeleri ve Michael katılımları konusunda Yeşil Kimya uygulamaları üzerine laboratuvar çalışmaları yapmıştır ve Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Fakültesinde Hücre Kültürü ve Nanoteknolojik ilaçların sentezlenmesi konusunda çalışmalara katılmıştır.
2018-2020 yılları arasında satış sektöründeki bir firmada çalışarak, organizasyon ve planlama alanında tecrübe kazanmıştır.
2020-2022 yılları arasında Kimya ile ilgili haber çevirileri yaparak İngilizce-Türkçe teknik çeviri yapmıştır. İyi derecede İngilizce bilgisine sahiptir. Aynı zamanda şu anda Rusça öğrenmektedir. İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP), İyi Üretim Uygulamaları (GMP) ve ISO 17025 eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır.
2021 yılında, teknik çeviriler yaparak Chemleg Danışmanlık’ta iş hayatına başlamıştır. Sonrasında Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında (KKDIK) Yönetmeliği kapsamında, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı (KDU) eğitimini tamamlamıştır. Kimyasal Kayıt dosyalarının değerlendirilmesi, düzenlenmesi ve Kimyasal Kayıt Sistemine girilmesi üzerine çalışmış ve bu konuda uzmanlaşmıştır.
2021-2022 yılları arasında, kaydı yapılacak kimyasalların teknik çevirisinin terminolojik uygunluğu, mevzuat ile uyumluluğu, düzenlenmesi, elleçlenmesi ve kimyasal kaydının tamamlanması için Ekip Lideri rolünde çalışmış, teknik bilgi desteği sağlayıp, organizasyon ve planlama yaparak süreçlerin etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamıştır.
2022-2023 yılları arasında Kimyasal Mevzuat Danışmanı olarak kaydı yapılacak kimyasal maddelerin takibi, servis sağlayıcılığı ve tek temsilcilik hizmeti verilen firmalar için destek sağlamıştır. Ayrıca veri paylaşım süreçlerinin KKDIKPro aracılığıyla yönetilmesi sürecinde rol almıştır.
Chemleg yazılım ekibinde, iç yazılımlar için test ve analizlere destek olup tecrübe kazandıktan sonra kapsamlı bir projenin geliştirilmesi için uzmanlık sağlamış, sürecin planlanması ve tasarımında rol almıştır. Bu sürede verilerin derlenmesi, analizi ve testleri konularında çalışmıştır. Operasyonel işlemlerin düzenli ve etkin bir şekilde ilerlemesi için operasyon yönetimi tasarımında rol almıştır.