Volgens de KKDIK (Turkse REACH) verordening is gegevensdeling (en gezamenlijke indiening) verplicht als er meer dan één registrant is voor dezelfde stof. Chemleg voert het datadelingsbeheer uit van de stoffen waarvoor het de taak van de hoofdregistrant of serviceadviseur op zich neemt. Dit omvat communicatie met leden van de gezamenlijke registratie, overeenkomsten voor gegevensdeling, verkoop van LoA (Letter of Access) en de berekening, uitwisseling en tracking van alle aan het proces gerelateerde kosten.
Chemleg maakt gebruik van de KKDIKPro-software om deze beheerstaak op een georganiseerde en effectieve manier uit te voeren. Deze software is een gemeenschappelijk platform dat wordt gebruikt door verschillende hoofdregistranten, en het doel is een eerlijk en transparant proces te bieden aan leden van gezamenlijke registraties. Hieronder vindt u de functies die dit beheersysteem biedt aan de gebruikers:
De kosten die zijn besteed aan het verkrijgen van gegevens over de relevante stof onder de EU REACH worden gebruikt als een berekeningscoëfficiënt voor de LoA-kosten die in rekening worden gebracht bij de leden van de gezamenlijke registratie, afhankelijk van de tonnage, in het kader van KKDIK. Dankzij deze functie is een specifieke berekening ontwikkeld voor elke stof, en op deze manier wordt een eerlijk proces geboden aan de mederegistranten. Door het delen van het document dat is opgesteld over de berekening van gegevenskosten met de leden via het systeem, wordt ook volledige naleving van het transparantiebeginsel van de verordening gegarandeerd.
Na elke voltooide LoA-aankoopprocedure berekent het systeem automatisch de huidige LoA-kosten voor nieuwe leden die willen deelnemen aan de gezamenlijke registratie. Tegelijkertijd wordt ook automatisch het bedrag van elke nieuwe na-verkoop terugbetaling voor de leden van de gezamenlijke registratie die al de LoA hebben gekocht, door het systeem berekend.
Leden van de gezamenlijke registratie die LoA willen kopen, kunnen twee verschillende aankoopopties worden aangeboden. In de eerste optie wordt het proces van gegevenstoegang voltooid na de betaling en documentatieprocedure over de stof waarvoor het aankoopverzoek is gemaakt met de directe aankoopoptie. De tweede optie is de Pool-optie, die kan worden beschouwd als een collectief registratiesysteem. Leden die het registratieproces van de relevante stof willen voltooien, kunnen zich tot de opgegeven datum bij de pool voegen en hun LoA-aankopen op de sluitingsdatum van de pool tegen lagere prijzen voltooien.
Leden van de gezamenlijke registratie worden automatisch op de hoogte gebracht via automatische e-mails tijdens elke transactie in het LoA-aankoopproces van de relevante stof. Bijvoorbeeld meldingen over nieuwe stof toevoegingen aan de lijsten, verzoekbevestigingen, terugbetalingsinformatie, enzovoort, worden automatisch door het systeem naar de leden van de gezamenlijke registratie gestuurd.
Leden van de gezamenlijke registratie kunnen vanaf hun gebruikerspagina toegang krijgen tot alle documenten met betrekking tot stoffen en aankopen. Documenten zoals documenten over stofgelijkheid, classificatie-informatie, bankrekeninginformatie voor betaling en kostencalculatiemethodologie kunnen worden vermeld als voorbeelden.
Overeenkomsten met betrekking tot de te hanteren managementstijl door de hoofdregistrant in het registratieproces van de relevante stof (overeenkomst inzake gegevensdeling, SIEF-overeenkomst of gezamenlijke indieningsovereenkomst) worden ter controle aan de leden van de gezamenlijke registratie voorgelegd. Vanaf hun gebruikerspagina kunnen leden van de gezamenlijke registratie gemakkelijk de relevante overeenkomsten downloaden en bekijken en de ondertekende documenten opnieuw uploaden naar het systeem.
Via het systeem kunnen leden van de gezamenlijke registratie de betalingsontvangst van de stof waarvoor ze LoA willen kopen doorsturen naar de hoofdregistrant, en ze kunnen ook de terugbetalingen volgen die in de gespecificeerde periodes aan hen moeten worden gedaan.
De KKDIKPro-software dient niet alleen als een systeem voor LoA-aankopen, maar ook als een gegevensmarkt die toegang biedt tot het Chemisch Veiligheidsrapport (Chemical Safety Report (CSR)) en het Veiligheidsinformatieblad (Safety Data Sheet (SDS)) van de relevante stof of stoffen. Binnenkort zal ook de optie voor het bijwerken van de tonnageband actief zijn voor de relevante stoffen waarvoor het tonnagebereik compatibel is.
Om de software te bekijken, kunt u kkdikpro.com bezoeken en als u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar [email protected].